Vloerisolatie
Vloerisolatie
Lenderink Bouwadvies in
Zwolle
[Terug naar Zwolle]

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van vloerisolatie bedrijven in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de vloerisolatie bedrijven. U ontvangt eenmalig een email.

Lenderink Bouwadvies
Baileystraat 4M
8013 RV Zwolle

tel: 06-45794955

Extra informatie

Tonzon vloerisolatie    
Hoe werkt Tonzon vloerisolatie? 
 
Tonzon vloerisolatie bestaat uit een combinatie van bodemfolie en thermoskussens. Deze combinatie zorgt ervoor dat de warmte van uw huiskamer niet meer via de vloer verdwijnt. Zowel houten als betonnen vloeren kunnen worden behandeld. Na behandeling is uw vloer niet langer een (natte) koudebrug. 
 
Bodemfolie 
 
Op de bodem van de kruipruimte wordt een stevige niet isolerende folie bevestigd. Hierdoor kan optrekkend vocht uit de grond uw huis niet binnendringen. Door een drogere kruipruimte blijft het leidingwerk beter behouden en wordt het doorroesten voorkomen. Tevens wordt door deze bodemfolie uw houten vloer beter beschermd tegen vocht, schimmel en rot. 
 
Thermoskussens 
 
Tegen de onderzijde van de vloer worden ‘isolatiekussens’ aangebracht. Door het reflecterende vermogen wordt de stralingswarmte uit de woning weer teruggekaatst. De kussens zijn zeer sterk en duurzaam. De montage is schoon en gaat met weinig tot geen restafval gepaard. De isolatiefolie is geheel recycleerbaar, dus milieuvriendelijk. 
 
De Tonzon Thermoskussens hebben een zeer hoge isolatiewaarde ! 
 
De Thermoskussens bestaan uit luchtkussens van hoogwaardige, tweezijdig gemetalliseerde kunststoffolie. Deze hoogglanzende, zilverkleurige kussens worden vanuit de kruipruimte naadloos in banen aangebracht tegen de onderzijde van de houten of betonnen vloer. De uiteinden worden voorzien van een dubbelzijdige tape om de kussens af te kunnen sluiten. De reflecterende binnenkant kan dan niet meer vervuilen zodat de hoge isolatiewaarde gegarandeerd blijft. 
 
Nadat de Thermoskussens tegen de vloer zijn bevestigd, vullen de kussens zich vanzelf met lucht. Deze lucht is nodig om de reflecterende lagen van elkaar te scheiden en warmteoverdracht door geleiding te voorkomen. De isolerende werking van Thermoskussens berust op het principe van een thermoskan die de warmtestroom blokkeert. Het aanbrengen van Tonzon isolatie onder een vloer die al op een andere manier is geïsoleerd, heeft daarom altijd zin, vooral als de vloer is voorzien van vloerverwarming. De zeer hoge isolatiewaarde, in combinatie met de kiervrije verwerking, zorgt voor de grootste comfortverbetering en de hoogste energiebesparing. De combinatie van de warmere vloer en de droge kruipruimte biedt de beste garantie voor een oplossing van veel voorkomende vochtproblemen. De minimale isolatiewaarde van Tonzon is Rc = 3,8 m2 K/W (DuBo keurmerk). Dit is vergelijkbaar met 20 cm minerale wol of schuimisolatie. 
 
Inmiddels hebben wij in de afgelopen 8 jaar al bij meer dan 350 woningen Tonzon vloerisolatie aangebracht, bij “referenties-Tonzon” op onze site kunt u lezen hoe onze klanten de vloerisolatie bevalt. 
 
Voor vrijblijvend advies en een offerte vult u het aanvraagformulier op deze website in, wij nemen dan contact met u op om een afspraak te maken wanneer het u past.