Vloerisolatie
Vloerisolatie
Van de Bunt Isolatietechniek B.V. in
Putten
[Terug naar Putten]

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van vloerisolatie bedrijven in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de vloerisolatie bedrijven. U ontvangt eenmalig een email.

Van de Bunt Isolatietechniek B.V.
Goorsteeg 15
3882 LE Putten

tel: 0341-745064

Extra informatie

Vloerisolatie   
Heeft u last van een snel afkoelende vloer, tocht of koude voeten? Vloerisolatie is de oplossing! 
 
Een niet-of slecht geïsoleerde begane vloer zorgt voor de aanvoer van kou en vocht vanuit de kruipruimte. Dat kan leiden tot schimmelvorming, een onaangenaam binnenklimaat en hogere stookkosten. Bij vloerisolatie wordt er een isolatielaag aan de bovenkant van de kruipruimte aangebracht.  
 
Voor woningen van voor 1983 
 
Vloerisolatie is vooral interessant bij woningen met een bouwjaar van voor 1983. Deze woningen zijn tijdens de bouw van de woning niet voorzien van vloerisolatie, waardoor veel warmte verloren gaat. Daarnaast voelt de vloer vaak koud aan. Voor het isoleren van de vloer dient er een kruipruimte onder uw woning aanwezig te zijn.  
 
Vloerisolatie met Polyurethaan 
 
Bij vloerisolatie brengen wij een isolerende laag van polyurethaan aan tegen de onderkant van de vloer. Van de Bunt Isolatietechniek is specialist in vloerisolatie met Polyurethaan (pur), maar wij bieden ook verschillende andere mogelijkheden aan zoals Pif, Neopixel vloersysteem of Knauf Jetspray. 
 
Besparingen 
 
Uit praktijkprojecten blijkt dat met vloerisolatie gemiddeld 7.8 m3 aardgas per m2 vloeroppervlakte per jaar bespaard kan worden. 
 
Bij een gemiddelde oppervlakte van 50 m2 bespaart u met vloerisolatie per jaar ongeveer 400 m3 aardgas en 695 kg CO2 uitstoot. 
 
Vloerisolatie JetSpray 
 
Heeft u een betonnenvloer en bent u opzoek naar een milieuvriendelijk materiaal? Dan is de nieuwe Knauf JetSpray de oplossing. 
 
JetSpray is een uitstekend, milieuvriendelijk alternatief om kruipruimtes te isoleren. Het kwaliteitsproduct garandeert een constante, hoge isolatiewaarde gedurende de levenstduur van een woning of gebouw. 
 
Het materiaal 
 
JetSpray is een isolatiesysteem wordt door een spray-vorm aan de onderzijde van de begane grondvloeren via de kruipruime gespoten. De kracht van JetSpray is de combinatie van gebruik van minerale vezels en het organisch bindmiddel. De minderale vezels bestaan uit 80 procent gerecycled materiaal (glaswol).  
 
Goede binnenluchtkwaliteit 
 
Aan Jet Spray is het Eurofins Gold-certificaat toegekend. Dit garandeert dat met het toepassen van JetSpray een goede binnenluchtkwaliteit behouden blijft in de woning.  
 
Voordelen 
 
- Geurloos en oplosmiddelvrij 
- Milieuvriendelijk 
- Korte terugverdientijd 
- Uitstekende thermische eigenschappen 
 
Neopixel® vloerisolatie parelsysteem 
 
Heeft u last van warmte in uw woning, tocht - en/of vocht vanuit de kruipruimte? Dan kan Neopixel Vloerisolatie de oplossing zijn. 
 
Een woning die gelijkmatig warm is, minder tocht en huis en geen vocht meer vanuit de kruipruimte: dat is het resultaat van Neopixel vloerisolatie. Het innovatieve systeem wordt toegepast als na-isolatie bij houten vloeren en betonvloeren. Neopixel Vloerisolatie verbetert niet alleen de vloerisolatie, maar verduurzaamt de woning ook. 
 
Het systeem 
 
Naast EPS-parels bevat het systeem een mirco-geperforeerde alumiumreflectiefolie die bijdraagt aan de totale warmteweerstand van de constructie met een ventiel. Met een speciaal ontworpen vulpistool worden de parels door het ventiel in een matrasfolie geblazen. Zo ontstaat een stevig matras van EPS-parels liggend op aliumiumreflectiefolie. Het systeem wordt bevestigd aan de onderkant van een houten of betonnen begane grondvloer 
 
Voordelen Neopixel Vloerisolatie 
 
 • Hoge energiebesparing dankzij zeer hoge isolatiewaarde 
 • Unieke combinatie van grijze EPS-parels en alumiumreflectiefolie 
 • Damp open isolatie, waardoor vocht weg kan uit de houten balken 
 • Isolatie wordt snel, schoon en zonder overlast aangebracht 
 • Milieuvriendelijk en herbruikbaar 
 • Maatschappelijk verantwoord geproduceerd in Nederland. 
 • Vloerisolatie met Polyurethaan 
 
Polyurethaan (PUR) heeft een zeer hoge isolatiewaarde. Het sluit naden en kieren naadloos af en heeft geen capillaire werking (het zet niet uit). Daardoor is PUR heel geschikt voor het creëren van een volledig afgesloten vloerisolatie-laag. Kou en vocht kunnen de woning niet meer binnendringen. Dat zorgt voor meer comfort en een lagere energierekening. 
 
Onze werkwijze 
 
Van de Bunt Isolatietechniek heeft veel ervaring met het verwerken van PUR. Wij spuiten dit twee-componenten hardschuim in de benodigde dikte tegen de onderzijde van de begane-grondvloer. Ook rondom de vloeroplegging en de koude funderingsrand spuiten wij dit schuim. Het kan zijn dat door het isoleren het ventilerend vermogen in de kruipruimte verloren gaat. In dat geval herstellen wij de ventilatie door het plaatsen van renovatiekokers. 
 
De voordelen van polyurethaan 
 
 • Zeer hoge isolatiewaarde (0.022 W/m.k R= dikte in meters gedeeld door W/m.k ) 
 • Sluit naadloos af 
 • Ongevoelig voor schimmels, rot, zuren en vocht 
 • Waterdamp-remmend 
 • Werking blijft uitstekend, ook op lange termijn en bij extreme condities, zoals een hoog grondwaterpeil en sterk wisselende temperaturen 
 • Vlamdovend 
 
 
Vloerisolatie met plaatmaterialen 
 
Is de kruipruimte van uw woning of bedrijfspand voldoende hoog? Dan kunt u kiezen voor platen van EPS-isolatiemateriaal. Wij bevestigen deze tegen de onderkant van de begane-grondvloer. De platen hebben een geïntegreerd dampscherm en zijn voorzien van een isolerend aluminium. Het plaatsen van isolatieplaten is een zorgvuldige klus. Immers, elk kiertje moet dicht. 
 
Isolerend en vochtwerend 
 
Van de Bunt Isolatietechniek werkt met een hoge kwaliteit EPS-plaatmateriaal. Zo’n plaat bestaat uit ontelbare, kleine bolletjes die aan elkaar vastzitten. Elk bolletje bestaat uit miljoenen cellen die zijn gevuld met lucht. En lucht isoleert uitstekend. EPS-platen nemen geen vocht op. 
 
De voordelen van EPS-plaatmateriaal 
 
 • Gunstige prijs-/kwaliteitsverhouding 
 • Uitstekende isolatiewaarde 
 • Houdt vocht tegen 
 • Onderhoudsvrij 
 • Duurzaam: bestand tegen vocht, rot en ongedierte 
 
Vloerisolatie met PIF - isolatiefolie 
 
PIF- isolatiefoliemet ISSO erkende accreditatie is een innovatieve, hoogwaardige meerdaagse isolatiefolie. De folie bestaat uit meer lagen aluminiumfolie op afstand gehouden met luchtkussens. De unieke isolatiewerking van beide materialen geschiedt, naast stilstaande lucht, tevens op basis van thermische reflectie. Dit is het vermogen om stralingsenergie eenvoudig te weerkaatsen. De warmte blijft hierdoor in de kamer op de vloer en verdwijnt niet naar de onderzijde. 
 
Deze vorm van isolatie kunt u vergelijken met passieve vloerverwarming. De temperatuur wordt gelijkmatig verdeeld. Darnaast zijn de vloer en het plafond praktisch even warm. Dit is de doeltreffende en effectieve techniek achter de PIF- isolatiefolie toegepast als vloerisolatie. 
 
Voordelen 
 
 • Stof en tochtvrij 
 • Ideaal voor energieneturaal bouwen 
 • Doorlopende isolatielaag 
 • Geen vezels of anders schadelijke stoffen 
 • Minimaal ruimteverlies door geringe dikte isolatiefolie 
 • Hoge isolatiewaarde: RC waarde vanaf minimaal 1.5 tot 6