Vloerisolatie
Vloerisolatie
TONZON B.V. in
Enschede
[Terug naar Enschede]

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van vloerisolatie bedrijven in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de vloerisolatie bedrijven. U ontvangt eenmalig een email.

TONZON B.V.
Ir. Schiffstraat 220
7547 RD Enschede

tel: (0)53 - 4332391

Extra informatie

Het TONZON Thermoskussen voor vloerisolatie is het eerste opvouwbare isolatiemateriaal ter wereld, uitgevonden in 1980 door de Nederlander Ton Willemsen. Je zou kunnen zeggen Ton heeft de thermosfles flexibel gemaakt. Dat het materiaal opvouwbaar is, is natuurlijk heel handig bij het verwerken in vaak krappe kruipruimtes maar wat nog belangrijker is, het materiaal isoleert beter dan de dikste pakken wol, EPS of purschuim dankzij een andere manier van isoleren. Door de thermosflesmethode worden vloeren sneller warm, bereiken ze een hoger niveau en houden de warmte veel langer vast. Het materiaal is daarmee uitermate geschikt voor vloeren die nog niet zijn geïsoleerd maar ook voor vloeren die al bij de bouw zijn geïsoleerd of later achteraf zijn geïsoleerd met purschuim of bodemisolatie. De meeste isolatiematerialen remmen wel maar blijven warmte lekken door uitstraling. TONZON Thermoskussens elimineren de warmtestraling van de vloer tot vrijwel nul. Onderstaande animatie laat zien hoe dit in zijn werk gaat en de lucht onderin de kamer wordt opgewarmd door de vloer dankzij de unieke TONZON Thermoskussens voor vloerisolatie.   
De Thermoskussens worden gecombineerd met een kamerbrede stevig folie op de bodem van de kruipruimte. Daarmee wordt de verdamping van vocht uit de bodem geblokkeerd zodat er geen vocht meer in de kruipruimte en daarmee in de woning kan komen. Onderstaand filmpje laat zien hoe een en ander in zijn werk gaat. 
 
Met deze TONZON aanpak krijgt u al meer dan 36 jaar de hoogste isolatiewaarde, de meeste energiebesparing en de grootste verbetering van het comfort. Door de zeer hoge isolatiewaarde van de Thermoskussens en het feit dat de Thermoskussens nauwelijks warmte uitstralen naar de altijd koudere bodem onder ons huis wordt dit effect bereikt. De uitstraling van warmte vormt bij andere materialen een permanent lek, waardoor deze vloeren maar langzaam op temperatuur komen, nooit zo warm kunnen worden en weer snel hun warmte verliezen. De superieure werking van de Thermoskussens bleek o.a. bij een experiment met een woonboot, waarbij een deel van de vloer al geïsoleerd was met wol en een deel nog niet. De bewoners konden echter geen verschil voelen tussen beide delen. Voor de TV camera werden enkele banen wol verwijderd en vervangen door Thermoskussens. 
 
Het TONZON vloerisolatiesysteem kan worden toegepast bij alle soorten vloeren. Wanneer er onder de vloer een koude garage of kelder zit dan kan TONZON Finishfolie tegen het plafond worden geplakt om de uitstraling weg te nemen. Wanneer er geen kruipruimte aanwezig is, kan een thermisch zwevende vloer worden aangebracht bovenop de bestaande vloer. Ook bij vloeren die al met andere isolatiematerialen zijn geïsoleerd, kunt u met TONZON isolatiemateriaal uw vloer extra isoleren en genieten van een nog fijner binnenklimaat. 
 
Vloerisolatie met de Thermoskussens 
 
Passieve vloerverwarming 
 
Het principe van de vloerisolatie met Thermoskussens is vergelijkbaar met de thermosfles die u allemaal wel kent: de kussens voorkomen dat er uitwisseling van warmte is tussen de onderkant van de vloer en de koude kruipruimte en funderingsmuren. De warmte blijft daar waar u het hebben wilt: in de kamer op de vloer. De temperatuurverdeling in de kamer wordt daardoor gelijkmatiger en op de vloer is het praktisch net zo warm als bij het plafond. In de nacht -als de thermostaat lager staat- kan de vloer zelfs het warmste oppervlak in de kamer worden. Je kunt gerust spreken van een passieve vloerverwarming. Zie voor een uitgebreide uitleg van het principe bij TONZON principe. 
 
Vloerisolatie met Bodemfolie 
 
De bodem van de kruipruimte afdekken met Bodemfolie voorkomt dat vocht uit de bodem in de kruipruimte komt. Ook houdt het een groot deel van de natuurlijke radon uit de bodem tegen. En tenslotte zorgt de Bodemfolie ook nog eens voor een schone, prettige werkvloer. In kruipruimtes die op het oog droog lijken, adviseren wij dringend ook Bodemfolie toe te passen. Een niet-geïsoleerde vloer laat namelijk veel warmte door. Die warmte zorgt voor verdamping van vocht uit de kruipruimtebodem. Na de vloerisolatie houdt die warmtestroom echter op, waardoor de bodem na een aantal jaren toch nat kan worden.